Alimente ce trebuiesc evitate deoarece ne fac sa aratam mai in varsta

imbatranirea pielii si a organismuluiSuntem atat de batrani pe cat ne simtim, spune o expresie, dar aceasta expresie poate avea o influenta pshihologica, o implicare a timpului dar si o transpunere a alimentatiei asupra organismului nostru. Victor Hugo a spus ca ” De cate ori prietenii unui om incep sa il complimenteze despre cat de tanar arata, aceasta poate fi sigur ca ei se gandesc ca imbatraneste “. Totusi putem cu ajutorul unei alimentatii corespunzatoare sa scadem un numar de ani din repertoriul nostru si sa ne inbunatatim aspectul fizic. O alimentatie sanatoasa poate avea atat un impact fizic asupra aparentei dvs. dar si una psihica, cantitatea de colagen din corpul omului decide aspectul si mai exact cat de tanara, supla sau fina este pielea dvs. De aceea neavand un control asupra cantitatii de colagen din corp, se poate ajunge la semne ale imbatranirii care pot insemna: piele palida , lipsa de energie, o stare monotona, plictisitoare, aparitia de acnee, un par lipsit de viata, riduri, umflaturi, toate acestea si multe altele sunt rezultatul unui exces de sare, zahar, alcool, mancare prajita ce tind sa duca catre o imbatranire timpurie.

Mancaruri care ne fac sa aratam mai batranihidratarea organismului

Consumul execesiv ale acestor mancaruri dauneaza aspectului fizic prin deshidratarea sa si prin pierderea de calogen din organismdar si prin alti facotirdar si psihic a omului dar un consum moderat a unora dintre aceste alimente pot avea si un impact pozitiv dar cu conditia de a fi consumate regulat.

Mancarea prajita – consumul acestor alimente cauzeaza o descompunerea a colagenului in organism, cauzand o piele  uscata, fragila, palida si patata. Pierderea umiditatii pielii cauzeaza o densitatea mare de riduri, lasand in spate semne care pot face o persoana sa para mai in varsta decat defapt este.

Preparate cu continut mare de zahar – Consumul excesiv al alimentelor cu zaharuri duce la un proces care imbina moleculele de zahar cu proteinele in sange ce duce la cearcane, ochi umflati, riduri si diabet. Un alt efect datorat consumului de zahar in exces o reprezinta spargerea vaselor de sange, inflamari, piele lasata toate fiind semne de imbatranire.

Mancaruri cu continut de sare in exces – Sarea are un efect imediat de deshidratare a organismului care apare atunci cand continutul de umiditate din organism scade considerabil. Acesta deshidratare duce la oboseala care are efecte majore asupra pielii, adaugand astfel cativa ani varstei dvs. iniatiale.

consumul excesiv de alcoolBauturile alcoolice – Consumul excesiv de alcool duce la eliminarea vitaminei A din organism, aceasta fiind esentiala in producerea de calogen care mentine elascitatea pielii si intareste parul. Alcoolul actioneaza ca un diuretic si deshidrateaza pielea, facand-o sa arate uscata si fragila dar duce si la largirea vaselor de sange a fetei ducand la umflaturi in aceasta zona sau riduri.

Energizatele – Smaltul dintilor este direct afectata de consumul de energizante sau de sucuri si actioneza direct pe smalt si dentina care cauzeaza aceste doua straturi sa se erodeze dar totodata ofera si o culoare galbena dintilor datorata substantelor din compozitie. Eroziunea dintre aceste doua straturi ar putea duce la caderea sau decolorarea dintilor, de aceea este recomanda sa evitati pe cat de mult posibil consumul de sucuri si energizante.

Cafeaua si cofeina – Asemenea alcoolului, cafeaua actioneaza ca un diuretic si creste fluxul de urina, care in exces duce la dezhidratare, care scade nivelul  fluidelor necesare si a continutului de umiditate din organism. Consumul excesiv de cofeina determina, de asemenea, insomnie, ceea ce duce la formarea de riduri, inroșire a ochilor, semne  ce vizeaza ca imbatraniti prea repede.

Trucuri pentru a arata bine si pentru a va simti tanar

  • Ramaneti hidratat
  • Amintiti-va sa zambiti
  • Asigurati-va ca aveti un somn adecvat
  • Faceti exercitiu regulat
  • Mancati cu moderatie

 

Alimente ce contin cofeina – Surse ascunse de cofeina

reducerea consumului de cofeinaDaca ati decis sa inlaturati consumul de cofeina din meniul dumneavoastra, ar trebui sa stiti ca reducerea sau renuntarea la cafea nu este solutia, de asemenea trebuie sa tineti cont si de alte alimente precum inchetata, ciocolata sau medicamentele, in special daca doctorul va recomanda renuntarea la acest produs. Totusi cofeina ofera organismului uman atat avantaje dar si dezavantaje in special atunci cand discutam de un consum exagerat de cofeina. Astfel cofeina ne tine treji si in alerta, reduce amorteala, oboseala si somnolenta iar un consum excesiv de cofeina poate duce la anxietate, nervozitate, insomnie sau deranjari ale stomacului, de aceea este importanta ca consumul de cafea sa fie unul controlat.

Conform unui studiu recent al Administratiei de Mancare si Medicamente din America, aproximativ 9 % din populatia mondiala consuma in fiecare zi cofeina, fiind folosita ca un medicament pentru a vindeca somnolenta, amorteala, oboseala dar este folosita si ca aditiv alimentar. Totusi nu trebuie neglijate si efectele mai putin pozitive ale cofeinei iar atunci putem aduce in discutie insomnia, deshidratarea, anxietatea, nervozitatea, probleme ale stomacului, cresterea tensiunii arteriale sau un ritm cardiac neregulat.

Mancaruri care ne ajuta sa dormim mai bine

mancaruri care ne ajuta sa dormimMancarurile nesanatoase sau stresul sunt doar cateva dintre motivele pentru care avem probleme cu somnul iar atunci cand ne asteapta o zi grea la munca si trebuie sa ne trezim dimineata, problema somnului devine una extrem de serioasa care ne poate afecta atat sanatatea cat si viata sociala sau pe cea de munca iar din aceasta cauza tindem uneori sa facem alegeri gresite precum mancaruri care nu ne ofera un somn odihnitor dar si apelarea la diferite pastile pentru somn. Tot ce trebuie sa stiti este ca solutia se gaseste in frigiderul nostru deoarece exista mancaruri care ne pot afecta pozitiv somnul si psihicul iar consumul lor ne poate oferi o zi eficienta la munca dar si in familie. Iata cateva dintre mancarurile recomandate pentru un somn odihnitor:

Ciresele: pot fi consumate atat sub forma de suc, de tarta, coapte sau uscate inainte de culcare. Acest fruct ofera organismului melatonina care este esentiala pentru un somn placut si odihnitor.

Popcorn-ul: contine triptofan care creaza serotonina ce este un neurotransmitator care induce somnul in creierul nostru si este un ajutor in a dormi. Atentie evitati insa untul sau uleiul in acest aliment.oboseala la locul de munca

Migadele: Migdalele contin coenzima Q10, care ajuta la producerea de energie in interiorul celulelor noastre, dar ea contine, de asemenea, triptofan ce contribui la un somn eficient. Pot fi consumate impreuna cu alte elemente prezentate in acest articol.

Painea: Ca un aliment glicemic, painea poate ajuta cu siguranta sa te simti somnoros, mai ales daca-l mananci in termen de patru ore de a merge la culcare. Totusi daca doriti sa ramaneti subtire evitati-l cu desavarsire.

Ceaiul de musetel: Studiile au descoperit ca musetelul german ajuta la ameliorarea anxietatii, in doze mici, si este un ajutor de somn in doze mai mari. Folositi 2-3 varfuri de lingurita la o cana de apa clocotita si se lasa la macerat timp de cincisprezece minute. Serviti-l cu aproximativ o ora inainte de culcare si paote avea rezultate magice.

Bananele: Pline de carbohidranti si triptofan dar si de substante care produc melatonina ce reprezinta hormonul care produce somnolenta. Bananele contine si magneziu care are un efect de relaxare a muschilor contribuind la un somn placut.

Laptele: Sunt intr-adevar multe surse care recomanda consumul unei cane de lapte cald inainte de culcare. Laptele contine triptofan, dar un alt beneficiu provine de la o sursa surprinzatoare: calciu, care poate ajuta la niveluri mai scazute de stres.

Mierea: Ridica cantitatea de zahar in sange suficient pentru a reduce productia de orexina in creier, un neurotransmitator care ne ajuta sa stam treji. Poate fi consumata cu ceai verde care de asemenea contribuie la un somn linistit sau cu lapte.

Un mic dejun bogat – Omleta taraneasca

omleta taraneascaMancarea romanesca este una dintre cele mai cunoascute din lume, fiind unul dintre motivele pozitive pentru care Romanii sunt cunoscuti in occident. Bucataria Romanesca are influente din partea Ungurilor, a Bulgarilor, Turcilor, Sarbilor iar din timpuri mai vechi putem enumera influnete din partea dacilor sau a romanilor. Exista o varietate de retete pe internet referitor la mancarea traditionala precum ciorba de burta, sarmalele sau omleta pe care le puteti servi si intr-un restaurant Romanesc in Bucuresti, iar astazi bucatarul sef al restaurantului Ultimul Don va prezinta reteta unei omlete taranesti autentetice, pregatita condorm retelor traditionale Romanesti, preparat pe care il puteti gasi si in meniul restaurantului din Bucuresti Ultimul Don:

Ce nu stiati despre mere si retete culinare pe baza de mere

mereTrecand peste istoria celui mai pacatos fruct din istorie, putem discuta despre mere ca fiind un aliment de baza, care se regaseste in alimentatia fiecaruia dintre noi atat in forma solida, cat si sun forma de sucuri sau sosuri. Revenind pentru putin la istoria religioasa, marul nu se regaseste in Biblie si nici intr-un text religios, acesta a fost introdus ca o presupunere datorata expresiei din biblie “un fruct din Copacul Cunoasterii” si este defapt un simbol al pacatului gasit in operele pictorilor renascentisti de-a lungul timpului. Din care se pare oamenii consuma anual aproximativ 65 de mere, avand in vedere ca coaja unui mar contine mult mai multi antioxidanti si fibre decat miezul acestui fruct lucru care de fapt se aplica pentru toate fructele sau legume, cele mai multe vitamine se regasesc in coaja si nu in continut. Merele sunt foarte bune energizante si hidratante deoarece contin aproximativ 25 % apa, motiv pentru care cel putin un mar va pluti intotdeauna intr-un vas cu apa.

De ce sunt merele atat de sanatoase si recomandate ca zilnic sa faca parte din meniul nostru ?

Pentru ca grasimile si colesterolul gasite in aceste fructe este zero si contine B-uri si vitamina C dar si aproximativ 80 de calorii motivretete pe baza de mere pentru care sunt recomandate in mojoritatea retelor de slabit. Merele trebuiesc pastrate in conditii optime la temperaturi racoroase dar care sa nu atinga limita inghetului iar timpul maxim pentru pastrare in frigider este o saptamana pe cand merele din specia Granny Smith pot rezistenta intacte la temperaturi optime si pana la un an.

Retete pe baza de mere:

1. Salata de mere: amestecati doua cani cu bucati de mere si cu 10 migdale tocate marunt. Lasati amestecul aproximativ 5 minute inainte de a-l consuma. Calorii: 180.

2. Mancare de varza rosie cu mere: tocati marunt o varza medie rosie, un mar mediu si doua cepe. Topiti o lingura de unt intr-o oala, la foc mediu, apoi adaugati marul si ceapa, amestecand, pana se inmoaie. Adaugati varza rosie, o frunza de dafin, un catel de usturoi tocat si acesta marunt, si jumatate de cana de apa. Puneti un praf de sare si unul de piper si amestecati din cand in cand, timp de 15-18 minute, pana cand varza se inmoaie. Obtineti o mancare pentru doua persoane, fiecare portie avand aproximativ 150 de calorii.

Retete preluate dupa www.foodblog.ro

Un mic dejun sanatos – O reteta cu vitamine pentru un mic dejun

Un mic dejun sanatos

Un mic dejun sanatos

Cu totii am auzit de zicala conform careia micul dejun este cea mai importanta masa a zilei iar concluzia acestei zicale este extrem de adevarata. Micul dejun este prima masa a zilei iar in functie de cum incepem ziua, ne putem face o idee aproximativa de cum restul zilei va decurge iar acest lucru este in mare parte datorat primei mese a zilei. Exista foarte multe persoane care efectiv au exclus aceasta masa din viata lor fie pentru ca nu au timp sau pur si simplu pentru ca sunt prea comozi pentru asi pregati la prima oara micul dejun. Pe de alta parte o mare parte din fumatori nu mai servesc micul dejun, obijnuiti cu alt stil de viata si tinand cont de faptul ca fumatul si cafeaua reduce pofta de mancare, atunci poate ar trebui ca acest doua obijnuinte sa fie diminuate sau chiar excluse definitiv din stilul dumneavoastra de viata daca este posibil.

Ce semnifica un mic dejun sanatos ?

Cereale din magazin

Cereale din magazin

In principiu la un mic dejun ar trebui sa consumam aproximativ 30 % din cantitatea totala de calorii zilnice, la pranz jumatate iar masa deseara trebuie sa contina cel mai mic procentaj de 20 % din cantitatea totala de calorii consumate zilnice. Dar nu totul se rezuma la grasimi dar si la calitatea alimentelor, vitaminele, mineralale si nutrientii pe care ii consumam zilnic. Recomandarea nostra este sa consumati pe cat de mult posibil dimineata cereale, lapte, miere si seminte, paote ar trebui sa urmati un meniu ca acesta de 3 sau de 4 ori pe saptamana, evitand pe cat de mult posibil prajelile sau E-urile. Procurati-va preparatele dintr-o sursa sigura, eviatati cerealele din magazinele obijnuite datorita faptului ca sunt amestecate cu zahar si alte adaosuri daunatoare. Procurati-va cerealele din magazine ECO sau consultati cu atentie eticheta produsului si analziati compozitia.

Prepararea unui mic dejun sanatos

Cereale naturale cu lapte pentru mic dejun

Cereale naturale cu lapte pentru mic dejun

Puteti folosi fructe uscate ( stafide de exemplu ) in prepararea micul dejun, impreuna cu seminte de dovleac, fulgi de ovaz sau seminte,  migdale si alte preparate pe care un “musli” le-ar putea contine. Amestecate cu lapte si cu miere dupa gust, sa aveti parte de un mid defun gustos si sanatos, unde puteti consuma aproximativ 700 de calorii. Astfel aveti in meniu proteine, zinc, cupru, potasiu din semintele de dovleac, fibre din ovaz, calciu, magneziu si fosfor din seminte ( de in, susan sau floarea soarelui ), carbohidrati si vitamina E din migdale sau fructe uscate. Laptele ales tine foarte mult de gusturi, in sensul ca laptele din comert nu este de incredere, cel putin nu ce se gaseste in piata Romanesca, poate fi intr-adevar mai lipsit de grasimi dar spre deosebire de laptele de tara care este mai gras dar putem spune ca este natural intr-un procentaj destul de mare. Mierea o puteti adauga dupa gust, contine putine calorii si este foarte sanatoasa, ajuta la stabilizarea creierului, ofera energie si imunitate corupului uman. Toate aceste cereale se amesteca iar apoi se adauga lapte cu miere iar micul dejun servit este unul sanatos, preparat rapid si gustos.

Quesadilla de pui cu sos de smantana si coriandru

Quesadilla

Quesadilla

Preparatul Quesadilla initial provine din Mexic, acesta fiind originea de drept a mancarii, urmarind ingredientele traditionale si adaptate ulterior de Spanioli care au si oferit numele acestui preparat. Bucataria Mexicana se incadreaza intr-una dintre cele mai complexe din lume fiind in aceasi categoria cu Franceza, Chinezeasca sau Turca iar principalele si cele mai cunoscute igrediente folosite de mexicani in prepararea mancarilor este chili sau porumbul iar aditional rosii, dovlecei sau cacao roi vanilie, mancarea lor fiind recunoascuta ca una extrem de picanta in intreaga lume. Quesadilla este originala din Mexic, preparatul cunoscand de-a lungul anilor diferite adaugari de igrediente sau moduri de preparare, cele mai cunoascute din lume fiind Quesadilla Mexica si surprinzator cea Americana, cele doua preparandu-se aproape identic, diferenta constand in ingredientele locale.

Reteta si preparea Quesadilla de pui

Ingrediente: lipie, cascaval, porumb, ciuperci, ardei gras, ceapa, piept de pui.

Quesadilla de pui picant

Quesadilla de pui picant

Mod de preparare:

  • cascavalul se da pe razatoare
  • ciupercile se taie felii
  • ardeiul gras se taie julien ( fasii lungi de 2 – 4 cm si subtiri de trei mm )
  • ceapa la fel-julien.
  • pieptul de pui se condimenteaza si se soteaza la tigaie dupa care se taie julien.
  • lipia se desface in doua si se pun ingredientele in urmatoarea ordine: cascaval, ardei gras, pieptul de pui, porumb, ceapa.

Apoi se pune din nou cascaval, se inchide lipia si se pune pe  o plita incinsa, se intoarce pe ambele parti, se taie in 4 parti si se serveste cu sos de smantana si coriandru tocat.

Nu uitati de atmosfera pentru servirea unei Quesadilla autentice, aceasta conteaza foarte mult, totodata prepartul il puteti regasi si in meniul restaurantului nostru iar daca aveti intrebari suplimentare despre preparat, bucatarii restaurantului Ultimul Don sunt la dispozitia Dumneavoastra pentru sfaturi si sugestii. Va dorim pofta buna !

Salata Libaneza de patrunjel sau Tabuleh

Salata Libaneza de patrunjel sau Tabuleh Una dintre retetele Internationale pe care le preparam in cadrul restaurantului nostru este salata Libaneza de patrunjel sau tabuleh care se poate incadra cu usurinta in categoria de mancare vegetariana. Bucataria Libaneza este alcatuita in mare parte din cereale integrale, fructe sau legume, peste proaspat sau fructe de mare. Majoritatea mancarii Libaneze sunt fie facute la gratar, la cuptor sau sote in ulei de masline. De asemenea se pune un accent deosebit pe ingrediente mai ales pe verdeata care trebuie sa fie intotdeauna prospata in momentul in care preparati mancare Libaneza. Daca sunteti in cautarea de restaurante Bucuresti care va pot oferi preparate Arabe gustoase si gatite cu atentie, respectand retele autentice, Ultimul Don va invita pentru a savura delicatese originale si foarte gustoase.

Salata Libaneza de patrunjel sau Tabuleh este o salata Araba traditionala facuta din rosii, castraveti, patrunjel tocat marunt, menta, ceapa si usturoi, imbibate in ulei de masile, amestecate cu suc de lamaie si sare dupa gust dar in functie de zona si de imprumuturi aceasta reteta a cunoscut diverse forme si ingrediente de-a lungul timpului. Iata cum bucatarii din restaurantul Ultimul Don o prepara pentru Dumneavoastra:

Ingrediente: rosii, patrunjel, ceapa rosie, menta, burgur spart, ulei de masline, lamaie, sare.

Preparare:

  • se toaca patrunjelul, de la rosii se scoate miezul iar partea carnoasa se taie cuburi mici.
  • ceapa se taie cuburi fine marunt.
  • burgurul se pune la inmuiat in apa iar menta se toaca marunt.
  • se pune totul intr-un bol si se amesteca toate aceste ingrediente dupa care se adauga zeama de lamaie, uleiul de masline si sare dupa gust.
  • se serveste pe o frunza de salata din inima salatei.

Va dorim  Pofta Buna!

salata libaneza

Pentru alte retete din categoria bucatarie internationala ne puteti sugera ce ati dori sa gatiti sau sa mancati iar bucatarii sefi ai restaurantului vor veni in ajutorul Dumneavoastra. Aditional puteti consulta meniul restaurantului sau preturi restaurant daca doriti mai multe informatii despre preparatele din restaurantul – terasa Ultimul Don.

Terase si Restaurant Bucuresti pentru petrecerea timpului liber

terasa restaurant Ultimul Don“Pentru o perioada lunga de timp am fost in cautarea unor terase sau restaurante Bucuresti pentru a petrece un timp pentru mine de relaxare impreuna cu prietenii sau familia”. Acesta este doar una din afirmatiile pe care le-am primit de-a lungul timpului de la clientii si prietenii care au calcat pragul restaurantului Ultimul Don din Bucuresti.  Mereu am incercat sa ne ridicam la asteptarile lor oferind cele mai bune servicii dar si adaugand o inovatie localului si terasei cu lucruri noi, iesite din tipare.

Meniul nostru regaseste diferite tipuri de farfurii incepand cu mancare Italiana, bucataria Spaniola, Chinezeasca, Greceasca, adica oferim o diversitate pentru a satisface toate gusturile si cele mai “pretentioase” papile. Nu in ultimul rand avem bucatari specializati in mancare traditionala Romaneasca, respectand retetele bunicilor nostrii si folosind mereu ingrediente proaspete si naturale.

Va oferim fregvent diferite promotii daca alegeti terasa restaurantului Ultimul Don. Aveti la dispozitie jocuri societate pentru a va dezvolta si a va intretine spiritul competitiv, de aceea beneficiati GRATUIT de remi, carti de joc, sah sau table. Nu incercam sa adaugam un surplus meniului datorita diferitelor promotii pe care le furnizam, de aceea avem preturi restaurant competitive pentru toate preparatele dar si pentru bauturile alcoolice sau sucuri. Cunoastem cat de importanta este intimitatea atunci cand doriti sa savurati o farfurie calda sau cand o dsicutie de afacere va cere o astfel de atmosfera. Respectam si oferim intimitatea clientilor nostri atat prin localul generos si intim pus la dispozitie cat si prin serviciile oferite.

organizare cununie

Organizarea evenimentelor este inca o atributie care face parte din politica restaurantului Ultimul Don. Frecvent punem la dispozitie terasa sau localul pentru organizare botez, cununie, petreceri si zile de nastere iar impreuna cu acestea oferim preturi preferentiale si meniuri la preturi competitive pentru diferite evenimente. Intelegem cat de important este un astfel de eveniment pentru oricare dintre noi de aceea facem tot pisibilul pentru a va oferi un evenimente asa cum vi-l doriti si servicii optime ca toti invitatii dumnevoastra sa fie pe deplin multimiti de organziare.