paine de casaPrepararea unei paini de casa nu este foarte complicata dar totusi este nevoie sa aveti pregatite uneltele necesare. Asemenea oricarui efort culinar coacerea painii este un efort si o arta ce implica stiinta, ce duce la perfectionare si cresterea abilitatilor in acest domeniu, prin care cu siguranta va veti impresiona familia si prietenii cu paine de casa proaspat coapta. Coacerea painii nu este doar despre amestacarea unor ingrediente precum faina, drojdie, sare, zahar si alte ingrediente dar de asemenea tine si de anumite unelte fara de care efortul dvs. este in zadar. De aceea inainte de initierea procesului de coacerea iata o serie de unelte si aparate care nu trebuie sa lipseasca din bucataria dvs:

Scara de masurare pentru ingrediente

unelte si retete paine de casaGatitul in general are legatura cu precizia si chiar daca adaugati o lingura in plus sau in minus poate strica reteta si planurile finale asupra produsului in sine. Cum unii utilizeaza cani sau diferite recipiente pentru a masura faina sau alte ingrediente uscate, trebuie sa stiti ca acestea nu sunt atat de exacte precum ati fi crezut. Datele aproximative nu garanteaza succesul iar daca doriti ca painea de casa sa fie mereu precisa investiti intr-o scara de masurare pentru ingrediente. Un astfel de produs digital ofera masuri precise, anuland astfel orice posibilitate de eroare si permitandu-va sa aveti un inceput pozitiv in bucatarie.

Bol mare pentru amesterea painii de casa

modele si forme paine de casaOdata ce ingredientele au fost amestecate aveti nevoie de un bol pentru amestecarea lor. Astfel bolurile mari din otel inoxidabil reprezinta alegerea perfecta pentru amestecarea aluatului de paine. Este recomandat sa aveti doua astfel de boluri, unul pentru amestecarea aluatului si altul pentru a lasa alutul sa creasca si care poate avea dimensiuni mai mici. Daca considerati acest instrument ineficient puteti utiliza spre exemplu blatul mobilierului de bucatarie pentru a framanta aluatul painii de casa, pentru unele persoane acesta optiune este mult mai practica. Totodata daca nu doriti sa mestecati dvs. aluatul, exista mixere special dotate pentru acest tip de amestec dar atentie la modelul pe care il achizitionati intrucat amestecul de aluat pentru paine de casa necesita mult efort din partea unui astfel de aparat si se poate strica rapid, de aceea achizitionati unul puternic si performant.

Termometrul pentru paine de casa

Temperatura ne duce din nou spre precizie, de aceea daca aceasta este prea calda sau prea rece poate afecta produsul final. De aceea investiti intr-un termopetru ce afiseaza temperatura instant si care va ajuta sa monotorizati temperatura oricand. De asemenea utilizati termometrul pentru a verifca temperatura apei adaugata in aluatul pentru painea de casa, deoarece o apa prea calda poate dauna aluatului iar una rece va face din alutul dvs. unul neutilizabil, de aceea trebuie adaugata apa la temperatura potrivita.

Alte unelte pentru coacerea unei paini de casa

Un cutit zimtat pentru paine va ajuta sa o taieti potrivit si eficient, acesta poate fi inmuiat in apa inainte de fiecare taietura sau in ulei pentru o taietura mai eficienta. De asemenea un strat de ou va oferi painii o crusta stralucitoare iar acest lucru nu poate fi redat decat printr-o pensula potrivita, cele mai utilizate modele fiind cele din fibre sintetice sau din silicon care sunt mai usor de curatat si nu lasa fire in urma.

O tava din otel inoxitabil in forma dorita sau din aluminiu este absolut necesara pentru un coacerea painii de casa deoarece acestea sunt robuste, durabile si distribuie caldura in mod egal. De asemenea puteti utiliza tavi din ceramica sau din sticla. In cele din urma pentru a va usura de atat de multa munca puteti apela la o masina de copt paine, acestea sunt aparate specializate in coacerea de paine de casa si face totul de la zero, fiind nevoie de un efort minim din partea dvs. Acesta masina inlocuieste orice alta unelta pentru coacerea painii de casa si mai poate fi utilizata pentru pregatirea fripturii sau a tortului. Unele aparte pot veni si cu optiunea de a adauga fructe, nuci si diverse ingrediente.

Comenteaza !

comentarii