vin pentru masa de craciunO masa de Craciun este deobicei extrem de bogata si de elaborata si implica un numar mare de arome si texturi iar gasirea unui vin potrivit pentru a satisface aceste asocieri este dificil de aceea cea mai sigura varianta este aceea de a servi diverse vinuri in cantitati mici. Va vom prezenta o serie de vinuri rosii, albe dar utilizate atat pentru masa in sine dar si pe post de aperitive sau pentru desert. In primul rand este important de stiut ca vinul pe care il alegeti trebuie sa fie in coordonanta cu toata farfuria nu numai cu friptura. Inainte de masa festiva sampania poate fi alegerea potrivita dar aceste produse sunt pretentioase si costisitoare de aceea un locuitor la fel de eficient este vinul spumant. Desi majoritatea acestor produse sunt produse sub acelasi proces ca sampania, costurile de achizitie dar si gustul tinde sa fie mult mai generos. Au o aciditate corespunzatoare, sunt cremoase si reprezinta o alegere potrivita pentru masa de Craciun. Va recomandam urmatoarele marci: Italian Prosecco, Portuguese Espumante, German Sekt.

Deoarece masa va fi incarcata cu tot soiul de preparate care mai de care mai gustoase, cel mai bine este de a oferi o gamă mixta de vinuri pentru a se potrivi cu diferite arome. Astfel vinul alb si rosu vor completa o serie de arome si vor constitui o alegere importanta in alcatuirea mesei de Craciun. Avand in vedere ca majoritatea bucatelor vor fi din porc puteti alege cu incredere un fructos Pinot Noir ce completeaza cu dulceata sa gustul de sunca sau de friptura extrem de bine. Totodata acesta accentueaza aromele de curcan sau gust fiind potrivit atat pentru carnea de porc cat si pentru cea de gaina. Merlotul reprezinta o alta alegere exceptionala pentru masa de Craciun, fiind potrivt cu carnea de gasca, de curcan, cu mielul sau chiar cu friptura de vita. De asemenea va mai recomandam Cabernet Sauvignon sau Bordeaux. Pentru desert va recomandam Pedro Ximénez sau Liqueur Muscat, primul fiind de origine spaniola cu un gust aromat de cirese si este compania perfecta pentru orice desert de Craciun de la cozonac si pana la budinca sau tarta. Al doilea sortiment recomandat este un vin dulce cu o aciditate bine echilibrata cea ce ii ofera un gust proaspat de fructe.

Este importat ca vinul sa fie in coordonanta cu toata farfuria, sa intelegeti aromele farfuriei, condimentele adaugate cat si aroma vinului. Mai presus de toate daca stiti ce va place bucurati-va de acest Craciun! Sarbatori fericite!

Comenteaza !

comentarii