Frigiderul ajuta sa ne mentinem alimentele proaspete si le impiedica sa se strice dar exista si unele legume sau fructe care nu trebuiesc tinute in frigider conform bucatarilor restaurantului Ultimul Don care recomanda ce alimente trebuie mentinute la rece si care nu pentru a se pastra savoarea si gustul autentic. Cea mai buna metoda de a consuma alimente proaspete este sa le procuram in fiecare saptamana de la piata iar daca timpul nu ne permite acest detaliu putem apela la frigider pentru a pastra alimentele proaspete. Trebuie stiut ca frigiderul nu este un loc pentru tot ce este legat de alimente de aceea va prezentam o lista cu alimentele care NU trebuie tinute in frigider:

Cartofii – aceste legume sunt cel mai eficient pastrate la temperatura camerei deoarece cand sunt expusi la temperaturi mici, amidonul din acestia se transforma in zahar mult mai repede, acest lucru afectand textura si nu in ultimul rand armoa cartofilor. Acestia trebuie tinuti la temperatura camerei, in locuri racoroase si in pungi de hartie pentru a putea respira usor astfel ii va impiedica sa putrezeasca.

rosiiRosiile – refrigerate aceste legume considerate din punct de vedere tehnic fructe devin mult prea moi deoarece membranele din peretii celulelor de tomate se deterioreaza cu depozitare la rece. Rosiile isi pot pierde aroma bogata si proaspetimea, de aceea este recomandabil de a le pastra la temperatura camerei, departe de lumina directa a soarelui si de caldura, care pot provoca, de asemenea, sa se coaca, dar si sa se strice mult mai repede.

Painea – se poate strica repede, astfel incat refrigerarea este o optiune simpla dar odata cu aceasta gustul painii nu va mai fi la fel deoarece temperaturile scazute va face ca painea sa-si piarda umiditatea.paine

Ceapa – asemenea cartofilor este recomandat stocarea cepii in frigider. Datorita temperaturii scazute, ceapa poate suferi modificari de aspect dar si sa isi piarda din aroma si din gust. Pastrati-va intotdeauna ceapa in locuri uscate, la temperatura camerei.

Bananele – Nu depozitati bananele in frigider. Ele nu se strica din interior, dar coaja lor poate deveni negra si moale. Evitati refrigerarea mai ales in cazul in care bananele nu sunt coapte, pastrati-le la temperatura camerei.

cafeaCafeaua – pentru o cafea aromata si proaspata este bine sa evitati depozitarea in frigider. Acest lucru se intampla din cauza condensarii care are loc, care afecteaza aroma, atat in cazul cafelei macinate cat si la cea tip boabe. Pentru cel mai bun gust de cafea, asezati-o intotdeauna intr-un loc racoros, intr-un container etanș.

Comenteaza !

comentarii